Navigácia

Navigácia

  • Projekt BYSTRÍK

         Naša šiestaci sa v dňoch 15. a 22.11.2022 zúčastnili projektu BYSTRÍK. Projekt bol tvorivým nápadom členov OZ PAMOZ, našej ZŠ s MŠ a KC Muráň. Cieľom projektu bolo poznanie rodného kraja a pestovanie vzťahu k nemu. Sestra Jaroslava žiakom vysvetlila, kto to bol Bystrík Muránsky ( Anton Macák), aké piesne o našom kraji napísal. Pani Ing. Vavreková z Lesov SR žiakom pútavo odprezentovala krásy Muránskej planiny a pán Roman Vavrek napokon priblížil históriu Muránskeho hradu a obce Muráň.

         Dňa 22.11.2022 sa žiaci zúčastnili súťažnej časti projektu - v prednese tvorby Bystríka Muránskeho a výtvarnej súťaže. Zároveň boli vyhodnotené aj vedomostné testy z 15.11.2022. Z 23 žiakov, ktorí sa projektu zúčastnili, bolo ocenených týchto 10:

    • Marcel Krštieň (História obce a hradu, Zaujímavosti NP MP, maľba a prednes)
    • Lukáš Hlodák (História obce a hradu, Zaujímavosti NP MP a prednes)
    • Janka Giertliová (Zaujímavosti NP MP, maľba)
    • Vanesa Machová (História obce a hradu, Zaujímavosti NP MP)
    • Martin Giertli (História obce a hradu a prednes)
    • Nella Ďurejová (maľba a prednes)
    • Natália Duláková ( maľba)
    • Bibiana Machová (maľba)
    • Branislav Grlák (prednes)
    • Štefan Dulaj (prednes)

         Víťazom blahoželáme a ešte raz ďakujeme sestre Jaroslave, Ing. Vavrekovej, Romanovi a Aničke Vavrekovcom, pracovníkom KC Muráň.

    -ZL-

  • Halloween

  • Jeseň v škole

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Jeseň v škole.

  • Testovanie 5 - 2022

    ZŠ s MŠ Muráň oznamuje rodičom a žiakom školy,

    že dňa 18.5.2022 v stredu bude v našej škole

    prebiehať Testovanie5-2022.

    Vyučovanie v triedach 1.stupňa bude prebiehať bez zmeny.

    Triedy 2.stupňa /6.A, 6.B, 7.A, 8.A, 9.A a 9.B/ budú mať

    upravené vyučovanie podľa pokynov triednych učiteľov.

    -admin-

  • Deň Zeme 2022

    Tak takto sme pracovali dnes na Deň Zeme. Ďakujeme rodičom, že podporujú deti aj pri takýchto aktivitách a poslali ich do školy. Myslím, že to bol užitočne strávený deň. Prvý stupeň mal na starosti areál školy a blízke okolie (kameňolom, Mníškovú dolinku, Pastovník, Suchadol, Novú ulicu a okolie zberného dvora). Žiaci 2.stupňa pomáhali pri čistení brehov rieky Muránky. Veľká pochvala patrí deťom, ktoré usilovne zbierali odpad a skrášľovali našu obec, ale aj pedagogickým zamestnancom, pracovníkom NP Muránska planina Lesná správa Muráň a Obecného úradu v Muráni!

    Mgr. J. Murková

  • ZÁPIS NOVÝCH DETÍ DO MATERSKEJ ŠKOLY V MURÁNI NA ŠKOLSKÝ ROK 2022/2023

    ZÁPIS NOVÝCH DETÍ

    DO MATERSKEJ ŠKOLY V MURÁNI

    NA ŠKOLSKÝ ROK 2022/2023

     

     MÁJ 2022

     

    ŽIADOSTI si môžete vyzdvihnúť v MŠ, alebo na stránke školy ZŠ s MŠ Muráň

    Termín podávania žiadostí: pracovné dni v mesiaci máj, od 8:00 do 15:00

    Miesto: materská škola (elokované pracovisko, ako súčasť ZŠ s MŠ Muráň)

    Podmienky:

    • Pre dieťa, ktoré dosiahlo 5 rokov veku do 31.8.2022 je predprimárne vzdelávanie povinné.
    • Povinné predprimárne vzdelávanie plní dieťa podľa trvalého bydliska, ak sa rodič nerozhodne inak.

    V prípade zvýšeného záujmu zákonných zástupcov o prijatie detí do materskej školy, po prijatí všetkých detí, pre ktoré bude od školského roku 2022/2023 predprimárne vzdelávanie povinné, budú na základe žiadosti zákonného zástupcu/zástupcu zariadenia do naplnenia kapacity materskej školy prednostne prijaté deti:

    • ktoré nedovŕšia do 31. 08. 2022 vek 5 rokov a zákonný zástupca bude žiadať v školskom roku 2022/2023 predčasné zaškolenie, pričom predloží so žiadosťou aj písomný súhlas príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie a dieťa má trvalý pobyt v spádovej obci,
    • ktoré doposiaľ nie sú prijaté do inej materskej školy,
    • ktorých súrodenci sú už prijatí do MŠ v Muráni,
    • ktoré majú osvojené základné hygienické a samoobslužné návyky a sú primerane samostatné (nemá plienky, fľašu, cumlík, samostatne sa naje lyžicou, napije z pohára, používa WC, umyje si ruky, oblečie základné časti odevu, obuje sa ),
    • z obce Muráň/s trvalým pobytom v obci,
    • ostatné v závislosti od voľnej kapacity, podľa veku: - deti, ktoré dovŕšia vek 5 rokov, - deti, ktoré dovŕšia vek 4 roky, - deti, ktoré dovŕšia vek 3 roky.
  • Naši malí geografi

    Model sopky, ktorú mal každý jeden piatak navrhnúť a vyrobiť, sme si spoločne odprezentovali na hodine geografie. Žiaci pri prezentácii rozprávali o tom, ako svoju sopku vyrobili, aké vtipné zážitky pri práci zažili a taktiež každá sopka dostala svoje meno. Pri poslednej prezentácii sme museli ísť na školský dvor, keďže Jankova sopka patrila k aktívnym a dymila ako divá 🤣. Týmto by som chcela poďakovať deťom za aktivitu, rodičom za pochopenie a pomoc. Verím, že toto nebol posledný 3D projekt. Decká, ste super. 

  • Oznam

    Oznamujeme rodičom a žiakom školy, že dňa 19.januára 2022 nebude v škole vyučovanie z dôvodu odstávky vody v celej obci. Nástup do školy bude nasledujúci deň vo štvrtok, 20.1.2022.

  • Podávanie prihlášok na SŠ pre školský rok 2022/2023

    Podávanie prihlášok na SŠ pre školský rok 2022/2023

    Bližšie informácie TU

    Individuálnu konzultáciu si dohodnite s výchovnou poradkyňou do konca januára 2022.

  • Oddychová zóna

    1. 11. 2021

    Dlažba založená!

    Ďakujeme rodičom, žiakom a ostatným zúčastneným, ktorí prispeli k zrealizovaniu projektu s názvom "Oddychová zóna". Projekt je podporený z grantového programu "Naštartujeme s Partnerstvom Muránska planina - Čierny Hron", ktorý je financovaný z prostriedkov Partnerstva MP - ČH, v spolupráci so ZŠ s MŠ Muráň a Rodičovským združením.

    Ešte raz ďakujeme.

  • Oznam

    Riaditeľka ZŠ s MŠ Muráň udeľuje dňa 27.októbra 2021 riaditeľské voľno pre všetkých žiakov školy. Vyučovanie podľa rozvrhu bude pokračovať po jesenných prázdninách a to v utorok 2.novembra 2021.

  • Čo s odpadom

    AJ MY TRIEDIME

    Triedenie odpadu je dnes veľmi dôležité. Pre začiatok stačí aspoň začať odpad triediť pre následnú recykláciu.

    Škola nás vzdeláva a pripravuje na odbornosť, ale aj na každodenný život. K takýmto praktickým zručnostiam patrí aj vypestovanie návyku na triedenie odpadu tak, aby sa stalo prirodzenou súčasťou života.

    Prostredníctvom projektov EKOALARM a TRIEDIM, TRIEDIŠ, TRIEDIME sme získali nádoby na trojzložkový triedený zber. Do modrých nádob patrí PAPIER, do žltých PLASTY a do hnedých BIO odpad – ktorý sa následne vynesie do školského kompostéra.  Tieto koše vznikli z druhotných surovín – použitých zubných kefiek a boli vyrobené ne Slovensku. 38O škôl sa zapojilo do projektu a naša škola bola vybraná medzi 70 škôl, ktoré získali koše na triedený odpad.

    Veríme, že sa nám podarí žiakov priviesť k tomu, aby sa trošku zamysleli a odpad vhodili do správnej nádoby. Pre lepšie vytriedenie sme v triedach určili ZELENÉ HLIADKY, ktoré sa starajú nielen o správne vytriedený odpad, ale aj o poriadok v triede.

                                                                                                                                                                                                                                                           Mgr. Slávka Sojáková

     

  • Otvorenie šk.roku 2021/2022

    ZŠ s MŠ v Muráni oznamuje žiakom školy, že začiatok školského roka 2021/2022 sa uskutoční dňa 2.septembra 2021 o 8,00 hodine. Z bezpečnostných dôvodov nebude hromadný nástup a žiaci dostanú informácie od triednych učiteľov v triede. Povinnosťou každého žiaka je prísť do školy s rúškom.

    Triedna učiteľka 1.ročníka Mgr.Skubachová oznamuje rodičom, že privítanie prvákov sa uskutoční v exteriéri ZŠ.

  • LETNÁ ŠKOLA

    LETNÁ ŠKOLA

    16.-20.8.2021 sme na našej škole organizovali LETNÚ ŠKOLU.

    V rámci tohto týždňa si žiaci mohli upevniť svoje poznatky z matematiky, prečítať nové knihy, mali možnosť asistovať pri pokusoch.  Pripravené aktivity boli realizované hravou formou, ktoré boli doplnené stavaním z lega. Pri návšteve komunitného centra mohli vidieť prácu na krosnách a hotové výrobky, na ihrisku potrénovať športového ducha. Letná škola bola pre žiakov príjemným spestrením letných prázdnin.

    Ukončením a odmenou bol výlet na dopravné ihrisko v Revúcej.  

    Mgr. Slávka Sojáková a Mgr. Zuzana Labošová

  • Podmienky vstupu do priestorov školy a školských zariadení

    Celý dokumemt nájdete TU

  • Rodinné krídla 4.A

    Rodinné krídla

     

    Dňa 4.6.2021 sme sa s našou triedou 4.A zapojili do podujatia Rodinné krídla v rámci Medzinárodného dňa rodiny. Do aktivity sa zapojili všetci žiaci a usilovne si pripravovali rodinné fotky, ktoré prezentovali pred celou triedou s krátkym rozprávaním. Našou úlohou bolo nielen predstaviť svoju rodinu, ale priblížiť ostatným spolužiakom príbuzenské vzťahy. Najzábavnejšie bolo rozprávanie rôznych zážitkov, ktoré sme prežili s blízkymi. Uvedomili sme si, že porozumenie a láska v rodine sú veľmi dôležité a mali by sme byť k svojim blízkym pozornejší. Nie všetci máme to šťastie, že sa máme na koho obrátiť, keď potrebujeme pomôcť, preto si ich musíme vážiť. Tak ako nám povedala pani učiteľka, rodina je to najdôležitejšie v našom živote, učí nás  ľudskosti, vzájomnej láske, úcte a spolužitiu. Na záver sme si urobili spoločnú fotku – „triedne srdce“.

    žiaci 4.A triedy ZŠ s MŠ Muráň

    tr.uč. Jana Murková

  • Dôležitý oznam

    Oznamujeme rodičom a žiakom 2.stupňa, že od pondelka 3.5.2021 bude obnovená prezenčná výučba pre všetky ročníky.

    Bližšie informácie u triednych učiteľov.

  • Oznam pre žiakov 2.stupňa

    Riaditeľka ZŠ s MŠ Muráň oznamuje rodičom a žiakom 2.stupňa, že od 26.4.2021 bude prezenčná výučba naďalej prebiehať povinne pre žiakov 8. a 9.ročníka. Rodič je povinný preukázať neprítomnosť žiaka v škole lekárskym potvrdením, prípadne ospravedlnením od rodiča.

    Ostatné ročníky prídu do školy nasledovne:

    5.ročník - pondelok 26.4.2021

    6.ročník - utorok 27.4.2021

    7.ročník - streda 28.4.2021

     

    Naďalej ostáva v platnosti negatívny test rodiča a čestné vyhlásenie.

    Rodic_-_cestne_vyhlasenie(1).pdf

  • Zápis žiakov do 1.ročníka

    21.4.2021 (v stredu) o 13. hodine bude zápis žiakov do 1. ročníka ZŠ s MŠ Muráň bez prítomnosti ŽIAKA. Doniesť rodný list žiaka, preukaz poistenca žiaka, občiansky preukaz rodiča a 10€ zápisné.

  • Oznam pre žiakov 2.stupňa

    Riaditeľka ZŠ s MŠ Muráň oznamuje rodičom a žiakom 2.stupňa, že od 19.4.2021 bude prezenčná výučba povinná pre žiakov 8. a 9.ročníka. Rodič je povinný preukázať neprítomnosť žiaka v škole lekárskym potvrdením, prípadne ospravedlnením od rodiča.

    Ostatné ročníky prídu do školy nasledovne:

    5.ročník - pondelok 19.4.2021

    6.ročník - utorok 20.4.2021

    7.ročník - streda 21.4.2021


    Naďalej ostáva v platnosti negatívny test rodiča a čestné vyhlásenie. O nástupe 5. - 7.ročníka budeme včas informovať.

    Rodic_-_cestne_vyhlasenie(1).pdf

Novinky

Kontakt

  • Základná škola s materskou školou Muráň
    049 01 Muráň č. 353
  • 058/4494239
    0905 947 319

Fotogaléria